Homeopaatti Kaarina Kalaoja, Oulu


Lasten antibioottihoidot – todellinen tulevaisuuden uhka!

Suomessa hoidetaan vuosittain ainakin 500 000 välikorvatulehdusta. Ne ovat tavallisin syy antibioottihoitoon. Yksi- ja kaksivuotiaista lapsista 60 % saa vuosittain ainakin yhden antibioottikuurin. Moni heistä saa 5, jotkut jopa 10 antibioottikuuria.

Antibioottien haitoista kertyy koko ajan lisätietoa. Suolistobakteerien merkitys on osoittautunut äärimmäisen tärkeäksi ihmisen koko terveyttä ajatellen. Antibioottihoito sekoittaa bakteerien normaalin terveyden kannalta ensiarvoisen tärkeän tasapainon jopa vuosiksi.

Pelkona on, että antibioottien käyttö kuluneiden runsaan 70 vuoden aikana olisi muuttanut ihmisen bakteeristoa epäsuotuisaan suuntaan. Koe-eläintutkimuksissa on havaittu, että antibiooteilla muokatussa suolessa tautia aiheuttavaan bakteeritartuntaan riittää 1000- 100000 kertaa pienempi määrä kuin jos suoliston bakteeristo olisi terve. Yhden kuurin jälkeen ihminen saattaa kolonisoitua hyvin pienillä määrillä ei- toivottuja bakteereita, jotka muutoin eivät saisi bakteeristossa tilaa.

Kaikki antibioottien käyttö lisää myös antibiooteille resistenttien eli vastustuskykyisten bakteerien määrää. Herkät bakteerit kuolevat pois ja resistentit jäävät jäljelle. Enenevässä määrin löytyy bakteereita, joiden hoito ei enää onnistu käytössä olevien lääkkeiden avulla. 1990-luvun alkuun tultaessa bakteerit olivat pystyneet kehittämään vastustuskyvyn jo kaikkia tärkeitä käytössä olevia antibiootteja kohtaan. Kuluneen 25 vuoden aikana bakteerien resistenssi on laajentunut terveydenhuoltoa uhkaaviin mittoihin.

Myös allergiat saattavat lisääntyä antibioottihoitojen myötä. ”Tutkimustulos viittaa siihen, että oikeanlainen tasapaino suoliston eri bakteerien välillä edistää elimistön puolustusjärjestelmän normaalia kehittymistä varhaislapsuudessa ja suojaa siten myöhemmältä allergialta.” Näin toteaa lääketieteen tohtori Marko Kalliomäkiväitöskirjassaan 2001. Antibioottien käyttö näyttää myös eläinkokeiden perusteella lisäävän allergista taipumusta.

Lapsuuden antibioottikuurit voivat altistaa myös Crohnin taudille. Taudin oireet vatsakipu, ripuli, kuume, laihtuminen ja veriulosteet alkavat vähitellen. Jos lapsi oli saanut lapsuudessa enemmän kuin seitsemän antibioottikuuria, Crohnin taudin riski on nelinkertainen verrattuna lapsiin, jotka eivät olleet käyttäneet antibiootteja kertoo amerikkalainen epidemiologinen ammattilehti. Yhden antibioottikuurin vaikutukset näkyvät suoliston bakteeristossa vielä vuosien päästä.1


Mikä neuvoksi näin vakaviin antibioottien aiheuttamiin ongelmiin?

Ainakin lasten korvatulehdusten hoidossa homeopaattinen hoito toimii erinomaisesti ja turvallisesti ilman minkäänlaisia ongelmia. Kokemukseni yli 20 vuoden aikana on osoittanut sen olevan erinomainen keino hoitaa lasten korvatulehdukset. Kun homeopaatti päättää haastattelun, analyysin ja oireitten tarkkailun avulla, mikä lääke vastaa juuri tämän potilaan oireita ja potilas nauttii lääkettä useinkin vain muutaman pillerin, saa se potilaassa aikaan paranemisstimulaation. Nopeasti hän on taas terve. Hyvin usein saadaan koko taipumus korvatulehduskierteeseen katkaistua kokonaan.

Valmistuttuani homeopaatiksi ihan ensimmäinen potilaani oli puolitoistavuotias, joka oli saanut 17 antibioottikuuria korvatulehduksiensa hoitoon! Pienellä annoksella homeopaattista lääkettä hän parani ja kun tapasin äidin yli kymmenen vuoden kuluttua hoidosta jo nuorukaiseksi varttunut potilas ei ollut tarvinnut yhtään antibioottihoitoa.

Samoin on käynyt lukuisten muidenkin välikorvatulehduksesta kärsivien lasten kanssa. Lapsen immuniteetti vahvistuu hänelle sopivalla homeopaattisella lääkkeellä eikä antibiootteja tarvita enää.

Omat neljä lastenlastamme ovat päiväkotihoidoista huolimatta kaikki pärjänneet ilman ainuttakaan antibioottikuuria. Eikä niitä kukaan heistä ole niitä tarvinnut myöskään kouluiässä.

Suosittelen kokeilemaan lasten korvatulehdusten hoitoon homeopatiaa koska näillä valmisteilla ei ole sivuvaikutuksia, ne ovat luonnosta peräisin ja hyvin laimennettuja ja näin niitä voi käyttää turvallisesti hyvin pienetkin lapset!1 Professori Pentti Huovinen kirjassaan "Tanssii bakteerien kanssa".