Homeopaatti Kaarina Kalaoja, Oulu


Homeopatia pähkinänkuoressa

Homeopatia on saksalaisen lääkärin Samuel Hahnemannin kehittämä luonnonlakeihin pohjautuva parantamismenetelmä, joka vahvistaa elinvoimaa ja tukee näin kehon omaa parantamiskykyä.

Samankaltaisuusperiaatteen mukaisesti määritetty homeopaattinen lääke tasapainottaa yksilöä niin fyysisesti, emotionaalisesti kuin mentaalisestikin ja hoitaa näin ollen ihmistä, eikä pelkästään hänen sairauttaan tai yksittäistä oiretta.

Homeopaattiset lääkkeet ovat peräisin kasvi-, eläin- ja kivikunnasta. Ne laimennetaan voimakkaasti, dynamisoidaan ja näin ne tarjoavat meille turvalliset lääkkeet mitä erilaisimpiin vaivoihin. Lääkkeet aktivoivat ja tukevat luonnollista paranemisvoimaamme. Hyvin laimennettuina ne soveltuvat kaikille, myös vauvoille ja vanhuksille. Homeopatia ei tuhoa eikä tapa, vaan tukee itse elämää.

Luonnonmukainen tapa parantua

"Vain luonto kykenee auttamaan ihmistä vahingoittamatta häntä", sanoo tohtori h.c. Alfred Vogel kirjassaan "Luonto paras lääkitsijä".

Kirjansa hän on tarkoittanut palvelemaan koteja jokapäiväisissä terveydenhoitoon liittyvissä ongelmissa. Tämä laajasti tunnettu kasvilääkinnän mestari suosittaa homeopaattisia lääkkeitä mm. verisuoniongelmissa, veritulppien hoidossa, suonikohjuissa, haavojen parantumisen nopeuttamisessa, kilpirauhasongelmissa, verenpaineongelmissa, ruoansulatusongelmissa, iho-ongelmissa ja tavallisten flunssien, poskiontelo- ja korvatautien hoidossa. "Luonto tarjoaa meille lääkkeet kaikkiin vaivoihin", Vogel toteaa laajan kokemuksensa pohjalta.